BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszorítások futószalagon

Jövőre mindenképp az államhoz kerül az összes magánnyugdíjpénztári befizetés, de lehet, hogy végleg megszűnik a magánpénztári tagdíj.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtök kora délután még csak arról beszélt, hogy a 2012-es nyugdíjjárulékokat irányítják át az államhoz, néhány órával később azonban a parlament költségvetési bizottsága beadott egy javaslatot, amely véglegesen az állami nyugdíjkasszába irányítaná a befizetéseket.

Ez azonban csupán egy elem azok közül, amelyektől a gazdasági tárca jelentős spórolást remél. A 2012-es költségvetés tervezésekor a kormány hallgat a szakértői véleményekre és nem 268,5, hanem 299 forintos euróárfolyammal, valamint 1,5 helyett 0,5 százalékos növekedéssel számol, ez pedig azt jelenti, hogy 320 milliárd forintot kell még valahol találni. A minisztériumok utasítást kaptak, hogy összesen 52 milliárdos fejezeti tartalékolásra keressenek lehetőséget, és a kormány hozzányúlna a tartalékokhoz is. Megemelnék a dohány jövedéki adóját, ebből 20 milliárdot várnak.

Részletek a mai Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.