BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF az egykulcsos adó megváltoztatását kérheti

A Nemzetközi Valutaalap arra kérheti Magyarországot, hogy változtasson az egykulcsos adórendszeren a hitelkerettel kapcsolatos tárgyalások részeként – mondta a Bloomberg hírügynökségnek egy, a washingtoni intézethez közelálló forrás.

Az IMF hiteltárgyalásokkal kapcsolatos kéréseit ismerő forrás úgy fogalmazott, hogy az egykulcsos adó kérdése fontos része lesz a tárgyalásoknak. A forrás azért is kérte neve elhallgatását, mert a hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek meg. Az IMF ellenzi az egykulcsos adórendszert - tette hozzá.

A Bloomberg azt írja, hogy Orbán Viktor egykulcsos adót vezetett be a rendszer egyszerűsítése végett, valamint a gazdasági növekedés elősegítésére. Az intézkedés csökkentette a kormányzat bevételeit és növelte a költségvetés strukturális hiányát.

Az egykulcsos adó sarokköve Orbán gazdaságpolitikájának, emlékeztet a Bloomberg. A miniszterelnök az új alkotmányba is belevette az egykulcsos adót, amelynek módosításához kétharmados többségre van szükség.

A forrás elmondta, hogy az IMF elfogadhatja, ha „progresszívebbé” teszik az adórendszert.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.