BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

FTD: Az új magyar alkotmány botrányos

A Financial Times Deutschland című német üzleti lap a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló új törvényről és az új alkotmányról írt hétfői számában.

A szerző, Christian Höller Az EU magyarázatot követel Magyarországtól című írásában emlékeztetett, hogy az Európai Unió "megkezdte a vitatott MNB-törvény vizsgálatát", majd ismertette a PSZÁF és az MNB összevonásának tervét: "Ezzel megszűnik az MNB függetlensége. Orbán így messzemenő beavatkozási jogosultságot biztosít magának a jegybank felett - és ezzel a kamatpolitika és a devizatartalék felett".

Az új alkotmánnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy "Orbán megkerüli a demokráciát", és emlékeztetett Rolf Mützenich, az ellenzéki Német Szociáldemokrata Párt (SPD) külpolitikai szóvivőjének véleményére, amely szerint az új alkotmány "botrányos, és szakítást jelent az európai demokratikus hagyományokkal."

Az állampapír-piaci helyzetről úgy vélte, hogy "a 10 éves lejáratú állampapír hozama minden korábbinál magasabbra, 9,7 százalékra emelkedett, ami hosszabb távon elviselhetetlen."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.