BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Meghátrált a kormány" - A nép az IMF-helyzetről, videó

A kormány tisztában van a helyzet komolyságával és a tárgyalások tétjével – mondta el mai sajtótájékoztatóján Fellegi Tamás tárcanélküli miniszter, az IMF-delegáció vezetője.

Az is világos, hogy az elmúlt hetek eseményei nem változtatták meg a kiindulási pontot, vagyis azt, hogy a kulcsprobléma az adósság. Ezért a kormány stratégiai iránya nem változik.

A forint árfolyamot nem lehet figyelmen kívül hagyni, "nem dugjuk a fejünket a homokba" – fogalmazott Fellegi Tamás, hozzátéve, hogy elsősorban a piacról igyekeznek finanszírozni a magyar államot, ennek érdekében gyors megállapodást kell kötni az IMF-fel. A LiveInfo csapata megkérdezte az utca emberét, mit gondol a kormány álláspontjáról.


A forint 320,5-ös reggeli árfolyamszintről 323,5 közelébe szakadt délelőtt az euróval szemben. Ez újabb történelmi mélypontot jelent. A forint közel egy százalékot veszített értékéből csütörtök délelőtt, míg a régiós devizák egyaránt 0,2 százalékkal gyengültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.