BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parragh a konkrét intézkedéseket kérte számon a kormányon

Parragh László szerint a kormányzati stratégiák megfogalmazása nem elegendő, az ahhoz kapcsolódó programokat végre is kellene hajtani; a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara (MKIK) elnöke erről a Heves Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara évnyitó ülésén beszélt szerdán Szilvásváradon.

Mint mondta, helyes célkitűzés a magyar ipar erősítésének szándéka, ám ehhez konkrét intézkedésekre volna szükség. Úgy vélte, ezzel párhuzamosan a kamarának, a hatékony gazdaságszervezés érdekében meg kell kapnia az európai kamarai működéshez szükséges jogosítványokat, a szakképzés és a tanácsadás szervezését, a felsőoktatás-akkreditációt, illetve a vállalati vitarendezés lehetőségét.

Mint mondta, nem segíti a beruházásokat és a foglalkoztatás bővítését, hogy a térségben Magyarországon a legmagasabbak az adó- s járulékterhek, amelyek még jelentősen nőnek is a minimálbér emelkedésével. E folyamat legnagyobb vesztesei a kamarai elnök szerint az alacsony képzettségű munkaerőt foglalkoztató ágazatok lehetnek, mint a könnyűipar és az agrárium, illetve az amúgy is leszakadó térségek.

Jelentős veszélyt jelent az exportpiacok beszűkülése, a likviditás apadása, az egyre rosszabb forintárfolyam, illetve az eladósodott önkormányzatok, amelyek adóemeléssel hajlamosak pótolni forrásaikat - sorolta Parragh László. Az MKIK elnöke szerint mindeközben a vállalkozások nem érzik a kormányzati akarat érvényesülését. Példaként említette, hogy a valóságban nem jutnak hozzá a vállalkozások az eddiginél gyorsabban az uniós forrásokhoz, illetve semmivel nem hatékonyabb az olyan nagy rendszerek működése, mint a BKV, vagy a MÁV.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.