BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rehn fogadja Fellegit, de nem tárgyal a hitelről

A január 16-i héten fogadja Fellegi Tamás tárcanélküli minisztert Brüsszelben a gazdasági és pénzügyi EU-biztos – értesült a BruxInfo. Bizottsági források szerint viszont Olli Rehn nem tárgyal a kormánnyal nemzetközi pénzügyi segítségről, amíg le nem zárul a magyar jegybanktörvény uniós vizsgálata.

Az Európai Bizottság még nem reagált a magyar kormány kérésére, amelyben a nemzetközi pénzügyi tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter találkozót kért a gazdasági és pénzügyi EU-biztostól. A lap úgy tudja, Fellegi Tamás a január 16-án kezdődő héten szeretne találkozni Brüsszelben Olli Rehnnel, és a BruxInfónak nyilatkozó bizottsági tisztviselők szerint ezt a bizottsági alelnök nem is fogja elutasítani.

„Lehet ez udvariassági látogatás, vagy bármi más, de az biztos, hogy Olli Rehn nem hajlandó addig nemzetközi készenléti hitelről, vagy bármilyen más pénzügyi segítségről tárgyalni a kormánnyal, amíg le nem zárul a jegybanktörvény uniós vizsgálata” – mondta a BruxInfónak egy bizottsági forrás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.