BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IMF-tárgyalás: a kormány szerint nincs "MNB-ügy"

Megoldottnak tekinthetők az Európai Unió jegybankkal kapcsolatos aggodalmai – közölte Szijjártó Péter a Bloomberg hírügynökség szerint, tudósít a portfolio.hu.

A miniszterelnöki szóvivő hozzátette, hogy Fellegi Tamás a jövő héten ismét az Egyesült Államokba utazik, illetve, hogy Magyarország a lehető leghamarabb el akarja kezdeni a tárgyalásokat az EU–IMF-párossal.
A jegybank függetlenségével kapcsolatos kérdések tisztázása az egyik előfeltétele volt a tárgyalások megkezdésének. A nyilatkozat egy nappal azután érkezett, hogy egyrészt Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodavezetője azt mondta: a kormány ismeri a valutaalap feltételeit, másrészt, hogy a jegybank közleményben tudatta, nem ért teljesen egyet az őt érintő javaslatokkal.

A kormány már elküldte az uniónak a módosító javaslatait, eszerint az elnöki fizetés és az eskü ügyében nem változtatnak a terveken. A befektetők az Európai Központi Bank álláspontját várják.

Csányi Sándor OTP-vezér szerint a kormány meg fog állapodni a hitelről, „ez mindenkinek az érdeke”. Közölte azt is, hogy Magyarország aláásná a hitelességét, ha a megállapodás előtt akarna eurókötvényt értékesíteni. Vízkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója szerint „nagyon fontos lenne”, a megegyezés, a piac ezzel, így év végére alacsonyabb kamatszinttel számol.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.