BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fesztivál-áfa, médiatörvény, jegybank: dömping a parlamentben

Több ponton módosítanák az adójogszabályokat az illetékes szakbizottságok: a vállalkozások adminisztrációs terheit csökkentenék azzal, hogy jelentési kötelezettség a kétmillió forintot elérő vagy meghaladó áfatartalmú számlákra vonatkozna a korábbi 500 ezer forintos határ helyett.

Az alkalmi szabadtéri rendezvények belépőjegy-áfája 27-ről 18 százalékra csökkenne, adómentes lenne az Abel-díjjal járó 750 ezer eurós jutalom, amit Szemerédi Endre kedden vett át Oslóban. Elfogadta a parlament a médiatörvény módosítását, miután az Alkotmánybíróság tavaly hatályon kívül helyezte a szabályozás egyes passzusait. A módosítás egyértelműsíti a média- és hírközlési biztos jogköreit, konkrétabb garanciát ad az újságírónak a forrásai védelmére.

Több változtatás is született, mely főként a Klubrádiót érinti. Kivették a törvényből, hogy a Médiatanács nem köteles szerződést kötni a nyertes pályázóval, ám ellenzékiek szerint maradtak passzusok, melyek megakadályozhatják a rádió működését. Közben kiderült, hogy a parlament június 4-én szavazhat a jegybanki függetlenséget erősítő passzusokról, a kormány szerint ezután kezdődhetnek az IMF-tárgyalások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.