BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Nem Görögország a problémák forrása"

Nem Görögország a problémák forrása – vélekedett Adam Posen. A Bank of England (BoE) tisztségviselője szerint a bankok tőkehelyzetével van probléma.

Az euróövezet válsága a kormányok aktív szerepvállalására szólít fel a feltőkésítés és a bankrendszer rendbetétele kapcsán. Így látja Adam Posen, a Bank of England monetáris tanácsának tagja, aki szerint a monetáris politika önmagában nem tudja megoldani a strukturális problémákat.

A legfontosabb, amire szükség van, hogy elegendő tőkeinjekciót kapjon a bankrendszer – vélekedett Adam Posen Tokióba egy konferencián.

„A problémák forrása nem Görögország” – adott hangot véleményének a Bank of England tisztségviselője. Az euróövezet gondjainak forrása az, hogy különböző kockázatok vannak a pénzügyi piacokon, és egyes intézmények nem megfelelően tőkésítettek, vagy nem eléggé fegyelmezettek – mondta el Posen.

Posen szerint a központi bankok intézkedései világszerte megakadályozták, hogy a dolgok rosszabbra forduljanak. A Bank of England döntéshozója ide sorolta az Európai Központi Bank (EKB) 3 éves, bankoknak nyújtott alacsony kamatozású hitelét is. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a monetáris politika önmagában nem fogja megoldani a strukturális problémákat, így a bankrendszer gondjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.