BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem maradt pénz a rabok munkájára

Az olasz kormány költségvetési megszorításai a raboktól is elvették a munkát.

A római parlament a költségvetési megszorítások miatt elhalasztotta az összeg hatmillió euróra való növelését. Az igazságügyi tárca hangsúlyozta, hogy a rabok foglalkoztatása alapvetőnek számít a társadalomba való visszatérésük előkészítéséhez és a bűnözéssel való szakításhoz is. A munkavégzést indokolja az is, hogy az olasz börtönökben lévő elítéltek több mint fele 21-39 év közötti. A minisztérium adatai szerint a börtönévek alatt munkát végző raboknak csak 12-19 százaléka követ el ismét bűncselekményt szabadulás után, a nem dolgozóknak viszont a hetven százaléka.

2001 óta évente 4,6 millió eurót fordítanak arra, hogy Olaszország 206 büntetés-végrehajtási intézetének lakói dolgozni tudjanak. A tizenegy év óta nem emelt összeg arra elegendő, hogy az összesen 66 ezer rabból közel 2300-an a börtönök falain kívül végezhessenek nappali munkát, 14 ezren pedig a börtönökben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.