BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó több megállapodást is kötött Vietnámban

Több megállapodást is kötött szerdán a Vietnámban tárgyaló Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, ezek alapján magyar vállalat kezdheti meg az ázsiai ország népesség-nyilvántartási rendszerének felépítését, egy másik magyar cég egy tartományi víztisztítási rendszert alakíthat ki, továbbá megindulhat a magyar sertéshús exportja is Vietnámba.

Minderről az államtitkár számolt be telefonon az MTI-nek, miután Vietnám fővárosában, Hanoiban részt vett a magyar-vietnámi gazdasági vegyes bizottság ülésén, és találkozott Nguyen Tan Dung miniszterelnökkel, valamint a tervezési és beruházási, a külügy- és a pénzügyminiszter helyettesével.

A magyar kormány a keleti nyitás politikájának keretében az eddigieknél jóval nagyobb hangsúlyt kíván helyezni az ázsiai országokkal való kapcsolatra, ezen belül is "Vietnámot mi az eddigi gazdasági teljesítménye miatt stratégiai partnernek tekintjük" - mondta Szijjártó Péter.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.