BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

0,6 százalékkal nőtt az ipari termelésünk

Szeptemberben 3,8 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene az előző év azonos hónapjához viszonyítva. Idén szeptemberben kettővel kevesebb munkanap volt, mint tavaly, a munkanaphatástól megtisztított index 0,6 százalékos növekedést jelez - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz képest az ipari termelés szeptemberben 0,7 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazítva.

Az ipar termékek belföldi értékesítésének volumene 6,0 százalékkal elmaradt a tavaly szeptemberitől, az export volumene 3,6 százalékkal esett vissza. A csökkenés az előző havi 5,1, illetve 2,1 százalékról gyorsult fel.

A termelés az év első kilenc hónapjában 0,8 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában, az export volumene 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a belföldi eladások 2,5 százalékkal estek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.