BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel: Nincs vége a válságnak

Angela Merkel német szövetségi kancellár újévi üzenetében arra figyelmeztetett, hogy az euróövezet adósságválsága még távolról sem ért véget, de a probléma gyökereinek orvoslását szolgáló reformok kezdik meghozni a gyümölcsüket.

Angela Merkel arra hívta fel a figyelmet, hogy 2013-ban a német gazdasági légkör még nehezebb lesz – ismertette a BBC a kancellár üzenetét. A hangfelvételre felvett üzenetében – amit hétfőn vetítettek –, ezért nagyobb türelemre szólította fel német honfitársait.

„A gazdasági környezet valójában nem lesz könnyebb, inkább nehezebb lesz a jövő évben” – fogalmazott. Nem szabad csüggedni, inkább ösztönzést kell ebből meríteni. Merkel ugyanakkor kiemelte, hogy 2012-ben a munkanélküliség a legalacsonyabb volt Németországban az 1990-es újraegyesítés óta.  A BBC megjegyezte, hogy a német kancellár szavai ellentétben állnak Schaeuble német pénzügyminiszter múlt heti kijelentésével, miszerint „a válság nehezén már túl vagyunk”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.