BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bill Gates a német szociáldemokratáknál vendégeskedett

Bill Gates, a Microsoft alapítója volt az ellenzéki német szociáldemokrata párt (SPD) hét eleji potsdami ülésének sztárvendége.

Az ellenzéki SPD vezetőségének potsdami ülésére azért hívták meg Bill Gates-t, hogy a szerte a világban közegészségügyi és közoktatási projekteket finanszírozó alapítványáról (Bill and Melinda Gates Foundation), illetve a világ fejlődő országait támogató globális fejlesztési politika kérdéseiről tanácskozzanak.

Bill Gates arra szólította fel Németországot és az EU-t, hogy a pénzügyi és gazdasági válság ellenére ne csökkentsék a fejlesztési támogatásokat a fejlődő országok számára – számol be a DPA hírügynökség. „A legtöbb donorország költségvetésében a fejlesztési támogatásokra költött összegek csupán parányi részt tesznek ki, az erre a célra fordított kiadások csökkentése nem oldaná meg az államháztartási problémákat” – figyelmeztetett Gates.

A világ egyik leggazdagabb embere szerint a pénzügyi tranzakciókra kivetett adóval kellene finanszíroznia az éhezés elleni globális küzdelmet. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.