BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pusztít Görögországban a munkanélküliség, és még tovább emelkedhet

A görögországi munkanélküliségi ráta - hivatalos adatok szerint - 26,8 százalékra emelkedett, ami a legmagasabb adat az Európai Unióban.

A tavaly októberre vonatkozó legfrissebb athéni adat szerint Görögország már túlszárnyalta Spanyolországot, ahol eddig a legnagyobb volt a munkanélküliség Európában, tavaly novemberben 26,6 százalékos volt.

A görög gazdaság továbbra is recesszióban van, és a kormány jelentős megszorító intézkedéseket fogadott el. Az Európai Központi Bank, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság eddig összesen 240 milliárd euró segélykölcsönt ígért Görögországnak, amely eddig ennek az összegnek több mint a kétharmadát kapta meg.

A BBC News brit tévé athéni tudósítója szerint a görögök a megszorító intézkedéseket okolják a munkanélküliség növekedéséért, amely több mint megkétszereződött, amióta Görögország először kapott segélyt 2010-ben. Mivel idén további kiadáscsökkentésekre kerül sor, sokan azt jósolják, hogy Görögországban a munkanélküliségi ráta hamarosan eléri a 30 százalékot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.