BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javultak a német gazdasági kilátások

Jelentősen javult a gazdaság kilátásainak megítélése Németországban, az ifo üzleti bizalmi indexe februárban 107,4 pontra emelkedett a januári 104,3 pontról - közölte pénteken a müncheni gazdaságkutató intézet.

Tíz hónapja ez a legmagasabb érték, és sokkal jobb az elemzők által várt 105 pontnál. Az index közzétételét követően az euró jegyzése 1,3218 dollárról 1,3246 dollárra erősödött.

Az indexet 7000 vállalatvezető véleménye alapján számítják. A megkérdezettek mindegyike mind cége jelenlegi helyzetét, mind a következő hat hónap kilátásait kedvezőbben ítélte meg, mint januárban.

Mindez arra utal, hogy a német gazdaság az idei év első felében ismét növekedésnek indul, miután 2012 utolsó negyedében 0,6 százalékos, 2009 eleje óta a legnagyobb, visszaesést szenvedte el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.