BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország tétovázik a Ciprusnak szánt újabb hitel nyújtásával

Oroszország, amely 2011-ben már nyújtott milliárdos segélyt Ciprusnak, a jelek szerint ezúttal nem akar újabb hitelt adni a szigetország pénzügyi megsegítésére - írja a RIA Novosztyi hirügynökség.

Oroszország inkább arra lenne kész, hogy a 2011-ben nyújtott hitel előírásainak enyhítéséről tárgyaljon, semmint újabb hitel nyújtásáról - hangoztatta Anton Sziluanov pénzügyminiszter Szocsiban.

Közölte, hogy Ciprus már kért egy újabb hitelt, valamint az első hitelre vonatkozó előírások enyhítését. "Inkább a második változatról lennénk hajlandók tárgyalni" - mondta. Az orosz pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy egyedül az orosz pénzügyi segélyek nem is lennének elegendőek Ciprus problémáinak megoldására, ha az Európai Unió nem nyújtana jelentős segélyt. Ciprus az Európai Uniótól, az Európai Központi Banktól és a Nemzetközi Valutaalaptól már kért segélyt, és Oroszországtól is ötmilliárd eurónyi újabb hitelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.