BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírek érkeztek az Egyesült Államokból

Nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban az Egyesült Államokban az ADP szerint. Közben a vártnál kevesebben folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban a múlt héten - közölte szerdán az amerikai munkaügyi minisztérium.

A várakozásokat meghaladó mértékben nőtt az Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma júniusban - közölte szerdán a ADP (Automatic Data Processing) statisztikai vállalat havi rendes foglalkoztatási jelentésében.

Júniusban 188 ezer fővel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, szemben a májusi felülvizsgált, 135 ezerről 134 ezerre módosított adattal. Elemzők 160 ezer fős növekedést vártak. Egy évvel korábban, 2012 júniusában 88 ezer fős volt a növekedés.

Közben a 26. héten 343 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, szemben az előző heti felülvizsgált, 346 ezerről 348 ezerre módosított adattal. Elemzők 345 ezer főre számítottak.

Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók számának négyhetes mozgóátlaga a 26. héten 345 ezer 500 fő volt, 750 fővel kevesebb az előző heti felülvizsgált 346 ezer 250 fős mozgóátlagnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.