BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a kiskereskedelem

2013. júliusban a gyorsbecslés szerint 1,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben és a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 1,0 százalékkal, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,9 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a kiigazítatlan adat nagyobb mértékű, 1,7 százalékos növekedést mutat. „A növekvő kiskereskedelmi forgalom a reáljövedelmek bővülésének, a javuló munkaerő-piaci helyzetnek, illetve növekvő fogyasztói bizalomnak köszönhető” – írta az NGM. A kiskereskedelmi forgalom növekedése az év hátralevő hónapjaiban a tárca szerint folytatódni fog.

A várakozásokat meghaladó mértékben növekedett a kiskereskedelmi forgalom júliusban az előző évihez képest – emelte ki Suppan Gergely. A TakarékBank elemzője szerint az előzetes becslés alapján a kiskereskedelmi értékesítések megközelítően 0,9 százalékkal emelkedhettek az előző havihoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.