BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába állt le Amerika, rengeteg embernek lett munkája

Októberben 204 ezer új munkahelyet hoztak létre az Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívüli szektorokban. Ez kétszerese annak, mint amennyit a Wall Street elemzői vártak. A kedzvető munkaerő-piaci adat annak ellenére érkezett, hogy az USA-ban a kormányzati szektor részlegesen leállt október első felében.

A munkanélküliségi ráta ugyanakkor 7,2 százalékról 7,3-ra növekedett, vagyis ebben a statisztikában már megmutatkozott a kormányzati leállás.

A szeptemberi és az augusztusi statisztikákat felfelé módosította a Munkaügyi Minisztérium, összesen 60 ezer fővel. A szeptemberi adatot 163 ezerre növelték a korábban közölt 148 ezerről, míg az augusztusit 238 ezerre a korábbi 193 ezerről.

Mindez a munkaerő-piac kedvezőbb helyzetéről tanúskodik, ami befolyásolhatja a Federal Reserve kötvényvásárlási programjának visszafogását. A Fed egyelőre továbbra is havi 85 milliárd dolláron tartja a pénznyomtatás keretösszegét.

Az összességében kedvező munkaerő-piaci adatok növelték annak az esélyét, hogy a Fed már idén visszafogja a kötvényvásárlást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.