BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordmagassághoz közelít a munkanélküliség Franciaországban

A gazdasági pangás miatt 16 év óta nem volt  ilyen magas a munkanélküliség Franciaországban mint az idei harmadik negyedévben. A párizsi statisztikai hivatal közleménye szerint ugyanis a munkanélküliségi ráta 10,9 százalékot ért el. Ez nincs messze az 1997-ben feljegyzett 1,2 százalékos rekordtól.

Idén tavasszal a francia munkanélküliségi ráta még 10,8 százalékos volt. Ha az adatba nem szerepelnek a francia tengerentúli területek, mint például Polinézia és Új-kaledónia, akkor a francia munkanélküliségi ráta "csak" 10,5 százalékos.

Az euroövezet második legnagyobb gazdaságának bruttó hazai terméke (GDP) a nyári hónapokban 0,1 százalékkal csökkent. Az Európai Bizottság abból indul ki, hogy 2014-ben a francia gazdaság 0,9 százalékkal növekedni fog, ám fele akkora mértékben, mint Németországé.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.