BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így csap le közúti ellenőrzéseken is a NAV

Kamionokat, kocsikat, árukészletet, de sütőipari gépeket és kocsmai bútorokat is lefoglaltak adótartozóktól a közúti és más helyszíni ellenőrzéseken a pénzügyőrök az elmúlt két hónap alatt - írja a Magyar Nemzet. Az év eleje óta élő lehetőséggel a hatóság emberei eddig negyedmilliárd forintnyi köztartozás behajtásáról gondoskodtak.

Az idei év eleje óta a helyszíni, közúti ellenőrzést végző pénzügyőrök lefoglalhatják a megállított teherautó szállítmányát, a közadósságot felhalmozó személy kocsiját vagy a helyszíni vizsgálat alá vont gazdasági szereplő raktárkészletét, üzlethelyiségének berendezéseit. Az elmúlt két hónapban nagyjából háromszáz alkalommal éltek a lehetőséggel a pénzügyőrök – mondta a lapnak a szervezet jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője. Suller Attila közölte azt is, az esetek megközelítőleg kétharmadában az adótartozást a helyszínen kifizették az érintettek, vagy más módon, például banki átutalással haladéktalanul gondoskodtak a hiányzó összegek – szám szerint nagyjából hatvanmillió forint – lerovásáról. A többi ügyben a NAV emberei lefoglalták az árut, a tételek együttes értéke – a hiányzó adó nagyságához igazodóan – meghaladta a kétszázmillió forintot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.