BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irán szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatait Oroszországgal

Hasszan Rohani iráni elnök szerint jelentős előrelépés tapasztalható abban, hogy "olajat áruért" jellegű üzleti szerződések jöjjenek létre Oroszországgal - jelenti a RIA Novosztyi. "Úgy vélem, hogy az eddig elért megállapodások a legközelebbi jövőben megvalósulnak" - hangoztatta Rohani a Rosszhija-24 orosz tévéadónak nyilatkozva.

Az iráni elnök elkerülte a barter szó említését, és kikerülte a választ arra a kérdésre is, vajon itt ilyen üzletről van-e szó. Ám az orosz hírügynökség szerint szeptember elején Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter kijelentette, hogy Oroszország nem folytat tárgyalásokat Iránnal áruk cseréjéről. Viszont még januárban a Reuters azt jelentette, hogy csereüzlet létrehozását tervezik Oroszország és Irán között. Ennek keretében Moszkva és Teherán annak lehetőségét vizsgálta, hogy akár 500 ezer hordó iráni olajat szállítsanak Oroszországba orosz felszerelésekért és termékekért cserébe. A tervezett ügylet értéke mintegy 20 milliárd dollár lenne - írta akkoriban a brit hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.