BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek sem mind jó hírek Oroszországból

Oroszországban minimálisan emelkedett a munkanélküliség szeptemberben az augusztusi történelmi mélypontról, miközben vegyesen alakult a kiskereskedelmi forgalom.

 Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a munkanélküliség 4,9 százalékra nőtt a múlt hónapban az augusztusban 4,8 százalékról. Az előző három hónapban 4,9 százalékon stagnált a ráta, ami áprilisban még 5,3 százalék volt.

   

 A Reuters által megkérdezett elemzők szintén 4,9 százalékra emelkedő szeptemberi munkanélküliséget vártak. Szeptemberben a hivatalosan regisztrált álláskeresők száma 796 ezerre csökkent az augusztusi 836 ezerről. Eközben a munkanélküliek száma 3,664 millióról 3,720 millióra nőtt.
Ugyancsak a statisztikai hivatal ismertette, hogy szeptemberben 1,7 százalékkal nőttek a kiskereskedelmi eladások Oroszországban a tavalyi azonos hónaphoz képest, miközben havi szinten 1,1 százalékos csökkenést jegyeztek fel. A Reuters által megkérdezett elemzők szerényebb, 1,5 százalékos éves szintű szeptemberi kiskereskedelmi bővülést vártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.