BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 3,36 millió eurót osztottak szét a Norvég alapból

Befejeződött a Norvég Civil Támogatási Alap (NTCA) harmadik, és egyben utolsó felhívására érkezett pályázatok értékelése, ennek eredményeként újabb 146 civil projekt részesül támogatásban több mint 3,36 millió euró értékben - jelentette be Kelemen-Varga Roland programvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, az NTCA hét témakörében összehívott bíráló bizottságok a múlt héten meghozták támogatási javaslatukat, amelyet a pályázatot lebonyolító alapítványok jóváhagytak. A támogató országok - Norvégia, Izland és Lichtenstein - megfigyelői és a magyar kormányt a megbeszéléseken képviselő Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről - a korábbiakhoz hasonlóan most sem hangzott el a kiválasztási folyamat tisztaságát érintő kritika.

A pályázatok elbírálása nyomán újabb 146 civil projekt részesül támogatásban összesen több mint 3,36 millió euró értékben: 56 közepes nagyságú (itt a pályázatonként elnyerhető maximális összeg 50 ezer euró), és 90 kisprojekt (ahol a pályázatonként elnyerhető maximális összeg 15 ezer euró) megvalósítása indulhat el a következő hetekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.