BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó, ha van külföldi partner a közvetlen brüsszeli innovációs pályázatoknál

A közvetlen brüsszeli uniós pályázatoknál ajánlott bevonni külföldi partnereket, ha a hazai cég mindenképpen el akarja nyerni az uniós forrást – hangzott el a Világgazdaság innovációs konferenciájának inspiráló vállalati megoldásokat bemutató részében.

A közvetlenül Brüsszel által kiírt uniós innovációs pályázatok esetén kell egy jó külföldi partner, ha egy magyar cég hozzá akar jutni a pályázati forráshoz. Egyedül induló magyar vállalkozásnak ugyanis nincs sok esélye – emelte ki Mészáros Csaba, a járműgyártásban kompozit megoldásokat alkalmazó Evopro elnöke.

Oszkó Péter, a start-upok üzleti inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó Oxo Labs tulajdonosa az uniós Jeremie-programok tanulságairól tartott előadást. Kiemelte: az ország bővelkedik elérhető pénzforrásokban az innováció terén, ennek ellenére a visszatérítendő forrásokat pénzügyi közvetítőkön keresztül nyújtó Jeremie-alapok kihelyezései messze elmaradnak a várakozástól. „Magyarország azt vállalta, hogy sokszorosát költi el a Jeremie-programokra, mint a szomszédos országok, még kérdés, hogy ez jó döntés volt-e”- mondta. Szerinte nem pénz, hanem humánerőforrás kérdése az, hogy ne legyen kudarc a hazai Jeremie-story. Kiemelte: félidőben vagyunk, döntetlen az állás, abban a tekintetben, hogy sikertörténet lesz-e.

Róna Péter, a kézhigiénia-ellenőrző eszközt kifejlesztő Hand-in Scan ügyvezető igazgatója elmondta: start-up vállalkozásuk számára az innováció az egyetlen egy létező út a cég jövője szempontjából.

Tapolczai Gergely, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) országos elnökségi tagja a hallássérültek akadálymentes kommunikációjában alkalmazható innovatív megoldásokat, a videó távtolmácsolási szolgáltatásokat mutatta be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.