BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt százalék felett lehet a reklámadó

Sajtóértesülések szerint csak húsvét után dönt a kormányzat a reklámadóról, amelynek öt százalék felett lehet a legfelső kulcsa csak az 50-100 millió alatti árbevételű cégek mentesülnének alóla.

Az Origo információi szerint április 8-án tárgyalhat a kormány a reklámadóról, majd ezt követően kerülhet a módosítás a Parlament elé. Vita van még arról, hogy hol húzzák meg az adóköteles bevétel határát. A legvalószínűbb, hogy 50-100 millió forintos szint felett kell majd fizetni. Az adó felső kulcsa 5,3-5,5% körül várható.

Korábban Lázár János úgy nyilatkozott, hogy a kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegel. Igaz, a miniszter azóta már 5-10 százalékos kulcsról is beszélt. A 3-5 százalékos adó a 190 milliárd forintos reklámpiaccal számolva 6-10 milliárd forintos költségvetési bevételt eredményezne. Erre a miniszter szerint a büdzsének szüksége van, ezért olyan megoldást keres a kormány, hogy ez teljesíthető legyen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.