BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a munkanélküliség Horvátországban

Horvátországban márciusban 19,7 százalék volt a munkanélküliség, ami 0,6 százalékponttal kisebb a februárinál, amikor a munkanélküliek aránya 20,3 százalékon állt.

A horvát statisztikai hivatal szerdán közölt adatai szerint a februárt megelőző öt hónapban folyamatosan nőtt a munkanélküliség, majd februárban stagnált, márciusban pedig enyhe csökkenés jegyeztek.

A horvát munkaügyi hivatal (HZZ) adatai szerint március végén 319 ezer 211 munkanélkülit regisztráltak, ami 10 ezer 540-nel kevesebb a február véginél.

Tavaly március óta 15,3 százalékot csökkent a munkanélküliek száma, ami mintegy 57 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban volt.

Horvátországban az elmúlt tizenegy évben 2008 augusztusában volt a legalacsonyabb a munkanélküliség, akkor 12,3 százalékon állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.