BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélyponton az amerikai szolgáltatóipar növekedése

Márciusban háromhavi mélypontra csökkent az amerikai szolgáltató szektori beszerzésimenedzser-index (BMI) annak ellenére, hogy nőttek a megrendelések, az export pedig több mint kétéves csúcsra ugrott.

Márciusban 56,5 pontra gyengült a szolgáltató szektori BMI a februári 56,9 pontról az amerikai Institute for Supply Management (ISM) hétfőn közölt felmérése szerint.

A piaci elemzők is 56,5 pontos márciusi adatra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke a zsugorodását jelzi.

Az ISM adatai szerint a feldolgozóiparon kívüli ágazatokban már a 62. egymást követő hónapja nő a gazdaság teljesítménye.

A gazdasági aktivitást mérő alindex 59,4 pontról 57,5 pontra esett, a foglalkoztatottsági almutató 56,4 pontról 56,6 pontra változott, az új megrendelések számát mérő mutató 56,7 pontról 57,8 pontra nőtt, az export alakulását jelző alindex 53 pontról 59 pontra emelkedett, az árak alindexe a februári 49,7 pont után 52,4 pont lett.

A más módszertannal dolgozó Markit Economics kutatóintézet szintén hétfőn frissítette saját amerikai szolgáltató szektori BMI adatát. A Markit számításai szerint a márciusi BMI 2014 augusztusa óta a legmagasabb, 59,2 pont lett a februári 57,1 pont után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.