BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Athén átmeneti finanszírozási megoldást akar júliusra

Görögország arra kéri euróövezeti partnereit, hogy júliusi fizetési kötelezettségeinek teljesítése érdekében találjanak egy átmeneti megoldást, miközben igyekeznek hosszú távú megállapodásra jutni - közölte egy görög kormányzati tisztségviselő.

A Reuters hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó görög illetékes annyit mondott, a görög javaslat értelmében megállapodást kötnének a hónap végéig tartó időszakra, hogy ez alatt a rövid idő alatt előkészítsenek egy nagyszabású, fenntartható megállapodást.

Az AFP francia hírügynökség görög kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy az athéni vezetés szerdán olyan tervvel áll elő, amelynek összeállításakor figyelembe vették a hitelezők javaslatait, a görög népszavazás eredményeit és a görög politikai pártok hétfőn meghatározott közös álláspontját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.