BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiszámolta a NAV, hol keresték a legtöbbet

Dinamikusan nőnek a jövedelmek, és nagyobb összegben érvényesítik a családi kedvezményt a fővárosi és Pest megyei magánszemélyek - írja a hvg.hu a NAV adatai alapján.

A tavalyi összjövedelem 261,2 milliárd forinttal haladta meg a 2013-as adatot, ami 7,7 százalékos emelkedést jelent. Így a magánszemélyek együttesen 3 637,5 milliárd forintra tettek szert, adófizetési kötelezettségük pedig változatlan adóterhelés mellett 521 milliárd forint volt.

Az egy főre jutó összevont jövedelmek területenkénti megoszlása szerint a főváros XII. kerületében élők, Pest megyében pedig Telki lakosai kerestek a legtöbbet.

A legalacsonyabb jövedelemmel Budapesten a XV. kerületi (Rákospalota – Újpalota – Pestújhely), Pest megye települései közül pedig a ceglédi járásban található Mikebuda adófizetői rendelkeztek.

Az egy főre jutó összevont jövedelmek vonatkozásában a legintenzívebb fejlődést a 2013 és a 2014-es bevallási időszak között Budapesten a XI. kerület, Pest megyében pedig a szobi, valamint a nagykőrösi járás magánszemélyei tudhatták magukénak. Újbudán ez 6,4 százalékos, a járások esetében pedig 7,2 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

A legnagyobb ingatlan értékesítésből származó jövedelmet – 69 millió forintot – egy észak-budapesti magánszemély szerepeltette bevallásában. Árfolyamnyereségből két adózó jutott egymilliárd forint feletti jövedelemhez, a top árfolyamnyereség 1,8 milliárd forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.