BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán nem adna EU-s pénzt Budapestnek

A főváros nem finanszírozási, hanem irodalmi kérdés – közölte a Népszabadság szerint Orbán Viktor kormányfő Tarlós Istvánnal.

A kormányfő szíve szerint az EU-s pénzek nulla százalékát engedné át Budapestnek, a kabinet tagjai pedig a fővárosi megszorításokon ötletelnek - írta meg a Népszabadság.

A főváros nem finanszírozási, hanem „irodalmi kérdés” – közölte a lap szerint Orbán Viktor kormányfő Tarlós Istvánnal, a karácsony előtti megbeszélésük első percében.

A laphoz kiszivárgott információk alapján rögzíthető: a kormány paradigmaváltást akar a főváros és a budapesti tömegközlekedés finanszírozásában. Tarlóstól átfogó koncepciót várnak, és rajta követelik a BKV racionalizálását, amelynek keretében jegyárakat is lehet részlegesen emelni. Szerintük járatokat is lehet ritkítani (akár tíz százalékkal is), és a 4-es metró vonalával párhuzamos buszközlekedést is érdemes megszüntetni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.