BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rárepül a NAV a facebookos adok-veszekre

Rászáll az adóhatóság a közösségi adok-veszek oldalakra is. A Népszabadság értesülése szerint a NAV-osok kis tételben vesznek majd termékeket a különböző csoportokban olyan tagoktól, akik több terméket is árulnak.

Rájött a NAV, hogy nem csak a Vaterán, Jófogáson meg a hasonló hivatalos hirdetési oldalakon folyik a használt áruk kereskedése. Az emberek próbálnak megszabadulni a nekik már nem kellő dolgoktól, ahol csak tudnak, így a közösségi oldalakon is. Épp ezért most a Facebookot is fokozottabban ellenőrzik majd, hogy megtalálják azokat, akik nagyobb mennyiségben és üzletszerűen árulnak ott - írja a napilap.

A Népszabaságnak a NAV elmondta, hogy nem kell bevallani a jövedelmet, ha az éves bevétel nem haladja meg a 600 ezer forintot. Ekkor is csak a 200 ezer forint felett kell személyi jövedelemadót fizetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.