BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Albérletadó? Megszólalt a minisztérium!

Az albérletek után már most is adózni kell - ezzel kommentálta többek közt az NGM az albérletadó tervéről szóló híreket.

Nincs szó arról, hogy albérletadót akarna bevezetni a kormány, mivel azt elvileg már most is be kell fizetni - reagált az NGM az albérletadóval kapcsolatos hírekre. Mint írták, "a lakáskiadás után több mint 25 éve adózni kell, ebben semmi újdonság nincsen. Szó nincs bármiféle új adónem bevezetéséről".

A szabályozás jelenleg egyértelmű: ha valaki szálláshelymegosztó portálon keresztül adja ki lakását, az adóköteles fizetővendéglátásnak minősül, amelyhez adószám kiváltása, illetve a tevékenység végzéséhez a jegyző engedélye szükséges. Aki pedig hosszú távra adja ki lakását, az bérbeadás, vagyis albérlet-kiadás, amely után ugyancsak adót kell fizetni - írták.

Azt is hozzátették: "kétségtelen tény, hogy az internetes közösségi szálláshelymegosztó-portálok kiszélesítették a hazai bérbeadók lehetőségeit. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már tavasszal megkezdte az adatok elemzését. Egyetlen portál adatainak szisztematikus vizsgálatából kiderült, hogy májusban 5206 bérbeadó 8299 ingatlant kínált."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.