BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árverezik a Quaestor-ingatlanokat

A tavaly márciusban összeomlott Quaestor-csoport több mint 30 milliárd forintra értékelt ingatlanjait próbálja értékesíti nyilvános pályázaton a csoportba tartozó cégek végelszámolását végző Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. A legmagasabb, összesen 28 milliárd forint a DunaCity Budapest Ingatlanfejlesztő Kft. nyolc ingatlanjának az irányára. Ezek Budapest IX. kerületének Külső Ferencváros elnevezésű részén helyezkednek el, körülbelül 850 méteres Duna-parti szakasszal rendelkeznek. Itt található a korábbi vásárcsarnok 18 ezer négyzetméteres, műemléki védettségű épülete. A magas irányárat az magyarázhatja, hogy ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében Budapestnek ítéli a 2024-es ötkarikás játékok rendezését, akkor ez a terület felértékelődhet. A Fővárosi Közgyűlés januári döntése értelmében ugyanis ez lenne az egyik versenyhelyszín, itt kapna helyet a többi között az Olimpiai Atlétikai Stadion, valamint az olimpiai falu.

Másodszorra próbál túladni a végelszámoló a Q Hotel Management Kft. által tulajdonolt, Budapest XII. kerületi Őzike úton lévő 8558 négyzetméteres ingatlanon, amely telekkönyvi megnevezése szerint „kivett szálloda és transzformátorház, udvar”, valójában azonban egy üres telek, ami arra emlékeztet, hogy a kft.-t közvetve birtokló Tarsoly Csaba hotelépítési terveit a brókerbotrány keresztülhúzta. Most ennek az objektumnak nettó 855 millió forint az irányára.

Szintén nem keltek el elsőre a QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft. tulajdonában lévő szállodák, a szentendrei 360 millió, míg a leányfalui 250 millió forintért. Most a végelszámoló 325 millióért, illetve 225 millióért is adná ezeket. Kérdés, ki vinné, miután a szentendreit megvásárlónak a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe javára 46 milliós értékben bejegyzett keretbiztosítéki jelzálogot, a miskolci önkormányzatnak pedig 335 ezres adótartozást is rendeznie kell, míg a leányfaluira az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet jegyeztetett be 1,4 milliós jelzálogjogot. A helyzet pikantériája, hogy ez a pénzintézet felszámolás alatt áll. Ugyancsak e takarék, valamint egy másik, a Pilisvörösvár és Vidéke együttesen 640 milliós jelzálog- és Szeged városának 45,8 milliós végrehajtási joga terheli azt az egykori szegedi szállodát, melynek irányára 540 millió forint.
A most meghirdetett Quaestor-csomag darabja még a Kenese Golf Project Sport- és Ingatlanfejlesztő Kft. harminc ingatlanja, amelyekért együttesen legalább 120 millió forintot szeretne kapni a végelszámoló.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.