BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégsem volt akkora pofon a Brexit?

Londoni pénzügyi elemzők szerint a legutóbbi üzleti felmérések és reálgazdasági aktivitási adatok arra vallanak, hogy a brit gazdaság meglehetősen ellenállónak bizonyult a Brexit-sokkal szemben, és így a korábban gondoltnál kisebb a recesszió kockázata.

Az Oxfordi Egyetem Londonban működő gazdasági elemzőrészlege, az Oxford Economics szakértői, akik a brit EU-tagságról tartott népszavazás óta heti rendszerességgel tesznek közzé "recessziófigyelő" gyorselemzéseket, pénteken ismertetett új összeállításukban felidézték, hogy a brit hazai össztermék (GDP) 80 százalékát adó szolgáltatási szektor aktivitási jelzőszáma, a beszerzésimenedzser-index a múlt hónapban soha nem tapasztalt ütemben emelkedett.

Az Oxford Economics londoni elemzői közölték: az utóbbi időszak adatait egybevetve az eddigi 30 százalék helyett most már csak 25 százalékra taksálják annak kockázatát, hogy a brit gazdaság recesszióba kerül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.