BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adómentesen jöhet a lakhatási támogatás

A munkáltatók a jelenleginél lényegesen kedvezőbb feltétellel biztosíthatnak majd adómentesen szálláshelyet 2017-től, vagy lakhatási támogatást is fizethetnek adómentesen a dolgozónak - írja az Adózóna. Az adómentességnek nem feltétele az, hogy minden munkáltatónak járjon ilyen juttatás, és cafeterián kívül is adható ez a fajta támogatás.

Ha a munkáltató nem munkásszállásnak minősülő lakásban nyújt lakhatási lehetőséget, adómentes lesz a munkahelyi településen lévő bármilyen lakás bérleti díjából vállalt munkáltatói hozzájárulás is.

A mostani adótörvény még nem kedvezményezi a lakásbérlet munkáltatói támogatását. A szolgálati lakásban vagy munkásszálláson történő ingyenes elszállásolás adómentes, miközben a törvény a szolgálati lakás fogalmát nem határozza meg.

Jövőre a munkásszállás fogalmát meghatározó rendelkezés szerint a munkáltató tulajdonában lévő vagy általa bérelt ingatlanban biztosított lakhatás adómentességének csak az egy lakóhelyiséggel rendelkező önálló ingatlan esetében marad az a feltétel, hogy abban egynél több munkavállaló lakjon. A többszobás ingatlanban elegendő lesz az is, ha szobánként csak egy-egy munkavállalót helyeznek el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.