BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zavarja a benzin adóemelése? Adókedvezményt adnának a biciklizésre!

Egy olyan adócsomag kerülhet a kormány elé, amely nagy kedvezményeket adna a munkavállalóik kerékpározását támogató cégeknek.

Hamarosan a kormány elé kerül egy komplex javaslatcsomag, melynek lényege, hogy adó- és egyéb kedvezményekkel támogassák a kerékpáros közlekedés fejlődését - írta az Index. A Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos által jegyzett javaslat a munkáltatóknak biztosítana lehetőséget arra, hogy hatékonyabban támogathassák a munkába kerékpárral járókat.

Ha a javaslatot elfogadják, a munkáltatók a jelenleginél kedvezményesebb formában tudnák támogatni azokat a dolgozóikat, akik biciklivel járnak be a munkahelyükre. Szintén jobb kondíciókkal vehetnének a munkatársaiknak BUBI bérletet, nagyjából úgy, ahogy most a BKV bérlet megvásárlását támogathatják. A munkáltatók szintén kedvezményes adóterhek mellett vásárolhatnának új kerékpárt az alkalmazottaiknak.

Több nemzetközi példa van arra, hogy adókedvezményekkel a munkáltatók is érdekelté tehetők a biciklis közlekedésben - olvasható a cikkben. Ausztriában a céges magánhasználatú kerékpárok után a munkáltatók levonhatják ezek költségét az adózott eredményből. A munkáltatók a gépjárművel megtett utakhoz hasonlóan kerékpárral megtett üzleti célú utak után 0,38 euró költségtérítést adhatnak. Hollandiában pedig 749 euróig adómentes a céges kerékpár-biztosítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.