BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Deficit helyett csinos kis pluszt hoztak össze Hollandiában

A közelmúltban prognosztizált deficit helyett meglepetésre, mintegy 200 millió eurós költségvetési többletet ért el Hollandia 2016-ban.

Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter a parlamenti választások előtt alig három héttel előzetes adatokra hivatkozva elmondta, a kormány tavalyi évre vonatkozó pozitív költségvetési eredménye az előzetesen vártnál több befizetett adóból és egyéb bevételekből származik.

Noha a szakértők 3 milliárd eurós deficitet jósoltak, Hollandia  először ért el pozitív mérleget a 2008-as gazdasági válság óta - tette hozzá.

Hollandiában március 15-én tartanak parlamenti választásokat. A közvélemény-kutatások friss adatai szerint alig három héttel a választások előtt azonos támogatottságot tudhat magáénak a Mark Rutte vezette jobboldali liberális Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) nevű kormánypárt és Geert Wilders bevándorlásellenes holland Szabadságpártja (PVV).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.