BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassult a kínai ipar növekedése

Kínában némileg lassult a feldolgozóipar és a szolgáltató ágazat mozgását követő januári összetett beszerzésimenedzser-index (BMI) növekedése, miután decemberben 45 havi csúcson állt - derült ki a kínai Caixin Insight Group gazdasági adatszolgáltató és a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett közös jelentéséből.

Az összetett mutató januárban 52,2 pontra gyengült, tavaly szeptember óta a legalacsonyabb szintre csökkent a decemberi 53,5 pontról.
   
A szolgáltatóipari BMI a Caixin gazdaságkutató intézet hétfőn közölt kimutatása szerint 53,1 pontra romlott a decemberi, 17 havi csúcsnak számító 53,4 pontról.
   
A már korábban közzétett feldolgozóipari BMI ugyancsak az ágazat teljesítménynövekedésének lassulását jelezte: a decemberi, 47 havi csúcsot jelentő 51,9 pontról 51 pontra süllyedt januárban. 
   
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.