BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vészesen fogy az idő az adóbevallásra

Nagyon sokan hagyják valószínűleg az utolsó pillanatokra az adóbevallást – jelentette ki Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában.

Az idei év nagy újdonsága, hogy aki munkáltatótól kap bért, annak a NAV elkészíti a bevallást. Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek nem tartoznak ebbe a körbe. Aki egyéni vállalkozó, és áfafizetésre kötelezett, magának kell elkészíteni a bevallást, és el kell juttatni az adóhatósághoz február 27-ig.

Idéntől a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók, vagyis a nyugdíjas egyéni vállalkozók is elektronikus bevallóknak számítanak. Nekik az Ügyfélkapun át kell elküldeniük a bevallásukat – mutatott rá Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője.

Azok az egyéni vállalkozók, akik nem az szja szerint adóznak, hanem az evát vagy a katát választották, a saját adózási formájuknak megfelelő adóbevallást kell elkészíteni, a határidő nekik is február 27-e – jegyezte meg.

Az adót be lehet fizetni bankkártyával a NAV ügyfélszolgálatain, csekket is kérhetnek az adózók, illetve március 15-étől webes felületen is kiegyenlíthetik adótartozásukat – tájékoztatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.