BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Béremelésre szólítja a cégeket a japán kormányfő

Éves szinten 0,4 százalékos csökkenést mutattak Japánban a reálbérek, a ma hajnalban megismert adat visszaigazolja a fogyasztási kiadások visszaesését, és a gyenge inflációs nyomást – számolt be az Equilor reggeli hírszemléjében.

A kedvezőtlen folyamatok rávilágítanak arra, hogy meglehetősen törékeny a japán gazdasági növekedés, ezért Abe Sinzó kormányfő ismét felhívta a vállalatok figyelmét a béremelések szükségességére a fenntartható növekedés érdekében. A cégek a munkaerőhiány ellenére vonakodnak ettől, a Reuters nemrégiben közzétett felmérése szerint a vállalatvezetők az idei évben a tavalyinál lassabb bérnövekedési ütemet várnak.

Közben Kuroda Haruhikó jegybankelnök a parlament monetáris bizottsága előtt elmondta, hogy amennyiben folytatják a QQE programot, a következő pénzügyi évben teljesülhet a 2 százalékos inflációs cél, ugyanakkor számos piaci szereplő túl optimistának tartja ezt a kijelentést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.