BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Év végéig maradhat az alacsony, 0,9 százalékos kamat

Az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése alapján a cég a kormánynál és az MNB-nél kisebb gazdasági növekedésre számít.

Az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése alapján a cég a kormánynál és az MNB-nél kisebb gazdasági növekedésre számít, a cég az idén 3,4 százalékos, jövőre 3,3 százalékos GDP-bővülést prognosztizál, amit azzal indokol, hogy az uniós források lehívása elmaradhat a kormányzati várakozásoktól.

A társaság elemzői szerint rövid távon az eurózóna fellendülése felfelé húzza a magyar GDP-t, de a magyar mezőgazdaság idei teljesítménye lefelé viheti. Az infláció idén éves szinten 2,4 százalék lehet, 2018-ban tovább emelkedhet 2,8 százalékra. Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője elmondta: az év végéig a Magyar Nemzeti Bank fenntarthatja a laza monetáris kondíciókat, és az alapkamat maradhat a mostani 0,9 százalékon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.