BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németország a selyemútra léphet

Németország pozitívan viszonyul Kína Selyemút gazdasági övezet nevű kezdeményezéséhez, és részt is vehet megvalósításában – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben Hszi Csin-ping kínai államfővel folytatott megbeszélése után.

Kiemelte, hogy Németország szívesen részt vesz a kereskedelmi infrastruktúra fejlesztésére irányuló kezdeményezésben, és reméli, hogy azt átlátható pályáztatási rendszer révén valósítják majd meg.

Németország egy sor ügyben elmélyíti kapcsolatát Kínával, a többi között a nemzetközi terrorizmus elleni harc és az informatikai biztonság területén. Berlin és Peking szorosabban működik együtt harmadik országokban is, ezt jelzi, hogy a kínai államfő látogatása alkalmából megállapodást kötöttek egy vízerőmű felépítéséről az afrikai Angolában – mondta a kancellár.

Hszi Csin-ping sikertörténetnek nevezte a kínai-német kapcsolatok utóbbi 45 évét, és hangsúlyozta, hogy új szakasz, egy „új kezdet” következik az „átfogó stratégiai partnerségben”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.