BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a cáfolat: marad a Tesco

Felmerült a hír, hogy kivonulhat a Tesco hazánkból, sőt a négy kelet-közép-európai leányvállalatot összefogó Tesco Europától is megválhatnak jövőre, amennyiben kitartanak követeléseik mellett a helyi munkavállalók és sztrájkokkal tizedelik a napi bevételeket – írja a Magyar Idők. A Tesco cáfol.

Felmerült a hír, hogy a multicég globális történetében eddig példátlan hazai sztrájkhelyzet az aktuális üzleti évre vonatkozó nyereségtervük szerint nem teszi lehetővé, hogy a jelenlegi forgalom mellett több pénzt áldozzanak humánpolitikai kérdésekre.

Forrás: AFP

Ezért szárnyra kapott a hír, miszerint az az álláspont körvonalazódik a vállalat központjában, hogy amennyiben a régióban tovább feszítik a húrt az elégedetlen munkavállalók, akkor a kivonulás mellett döntenek az érintett piacokról, akár úgy, hogy a magyar, cseh, lengyel és szlovák leánycégeket egyesítő Tesco Europát megbontják, vagy ha sikerül, csomagban értékesítik 2018. március után – értesült a Magyar Idők a londoni központban működő menedzsment egyik, neve elhallgatását kérő tagjától.

A vállalat azonban cáfol:

A Tesco továbbra is elkötelezett a hosszú távú és fenntartható magyarországi és közép-európai működés mellett.

- mondta Varga Eszter, a Tesco médiakapcsolatok menedzsere.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.