BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NAV: egyre nehezebb adót csalni

Fél év alatt több mint háromezer pénzügyi-gazdasági bűncselekményt tártak fel az adóhivatal pénzügyi nyomozói – értesült a Magyar Idők.

Fél év alatt több mint háromezer pénzügyi-gazdasági bűncselekményt tártak fel az adóhivatal pénzügyi nyomozói – értesült a Magyar Idők.

A feltételezett tettesek összesen ötvenmilliárd forintos kárt próbáltak okozni, a hatóság ebből harmincmilliárd forintot, vagyis a summa több mint felét visszavette a bűnelkövetőktől, ezzel is csökkentve a kárt. A hatósági munka mutatóiról az adóhivatal vezetője, Tállai András számolt be.

A pénzügyi nyomozók által feltárt bűncselekmények meghatározó részében idén is költségvetési csalás gyanúja miatt indul eljárás. Forgalmiadó-visszaélést gyakran követtek el az utóbbi időben például étolajjal, kávéval, esetleg műtrágyával vagy éppen élelmiszer-adalékkal, de az árucikk valójában nem is olyan lényeges. A tettesek ugyanis nem ragaszkodnak egy-egy termékféléhez, nekik csak az illegális profit a lényeg – mondta el a lapnak Tállai.

Az adóhatóság vezetője szerint az adatokat úgy kommentálta: egyre nehezebb adócsalást elkövetni Magyarországon, s ma már az illegális vagyonok kimentése sem könnyű feladat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.