BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitelt vett fel Magyarország

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 200 millió euró hitelt nyújt a magyar államnak az uniós programok megvalósításához kapcsolódó beruházások támogatására, az erről szóló szerződést hétfőn írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Vazil Hudák, az EIB alelnöke.

Varga Mihály elmondta, hogy a kedvező feltételű forrást az uniós források hatékony felhasználásához fogják igénybe venni, az uniós támogatások hazai önrészének finanszírozásához nyújt hátteret. A mostani szerződés annak az átfogó, 1,5 milliárd eurós hitelkeretnek a második részlete, amelyet 2015-ben hagyott jóvá az EIB a Magyarország rendelkezésére álló uniós támogatások hazai költségvetési forrásainak refinanszírozására. Az első, 500 millió eurós részletről két éve született megállapodás.

Vazil Hudák hangsúlyozta: a hosszú futamidőre nyújtott hitel hozzájárul Magyarország további fejlődéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, minőségi munkahelyek létrejöttéhez és a lakosság életszínvonalának javításához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.