BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kezd beállni a piac a reggeli Richter-sokk után

Óriási forgalomban esett reggel a Richter árfolyama, miután kiderült, hogy vizsgálatot rendeltek el a cég Esmya nevű gyógyszerével kapcsolatban.

Az európai gyógyszerügyi hatóság (EMA) vizsgálatot rendelt el a Richter Esmya nevű nőgyógyászati gyógyszerével kapcsolatban, miután a hírek szerint a készítménnyel kezelt négy betegnél akut májgyulladást fedeztek fel, hármuknál pedig májátültetésre is szükség volt.

https://www.vg.hu/vallalatok/majkarosodast-okoz-az-esmya-699359/

A hír megjelenését követően hatalmas forgalom alakult ki a Richter azonnali piacán. A részvény ára egészen 6371 forintig esett, ami 424 forintos, több mint 6 százalékos esést jelent a pénteki záróárhoz képest. 10:40-kor az árfolyam 6450 forinton állt, ami 5 százalékos csökkenést jelent: minimális erősödést jelentve a napi mélyponthoz képest. 11:21-kor a Richter 6505 forinton állt. Az árfolyam beszakadására emelkedő piacon került sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.