BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változatlanul telített az amerikai munkaerőpiac

Nem változott az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban a munkaügyi minisztérium adatai szerint.

A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a december 23-án végződött héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 245 ezer volt, ugyanannyi mint az előző héten.

Forrás: AFP

Már a 146. egymást követő héten maradt 300 ezer alatt ez a szám. Ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erejének jeleként értelmezik az elemzők.

Összesen 1,94 millióan kaptak munkanélküli segélyt, ez hétezerrel több, mint az előző héten. Tavaly ugyanekkor 2,1 millióan részesültek segélyben.

Az amerikai munkaerőpiac közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz, a munkanélküliségi ráta októberben és novemberben egyaránt 17 éves mélyponton, 4,1 százalékon állt. Tavaly novemberhez képest a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.