BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az uniós átlagnál többet dolgozunk a fizetésünkért

Egy teljes munkaidőben foglalkoztatott európai uniós munkavállaló átlagosan 40,3 órát dolgozik hetente. A legtöbb időt a britek, a legkevesebbet a dánok töltik munkahelyükön. A magyarok az európai átlagnál némileg „dolgosabbak” – derül ki az Eurostat adataiból.

Egy teljes munkaidőben foglalkoztatott európai uniós munkavállaló átlagosan 40,3 órát dolgozik hetente – derül ki az Eurostat adataiból. A férfiak valamivel több időt töltenek munkával a nőknél, előbbiek átlagosan 41, utóbbiak 39,3 órát dolgoznak hetente.

A legtöbb időt a bányászati ágazatban foglalkoztatottaknak kell munkahelyükön tölteniük (42 óra), a legkevesebbet pedig az oktatási szférában dolgozóknak (38,1 óra).

Átlagos munkaidő hossza 2016-ban a teljes munkaidőben foglalkoztatottak körében az Európai Unió tagállamaiban
Forrás: Eurostat

Az uniós tagállamok közül az Egyesült Királyságban a leghosszabb a munkahét, egy teljes állásban foglalkoztatott átlagosan 42,3 órát tölt munkahelyén. A briteket sorrendben Ciprus (41,7 óra), Ausztria (41,4 óra), Görögország (41,2 óra), valamint Portugália és Lengyelország (egyaránt 41,1 óra) követi.

A legkevesebbet időt a dánoknak kell ledolgozniuk a heti fizetésükért, az Európai Unióban egyedüliként átlagosan kevesebb, mint 38 órát. Negyven óránál kevesebbet töltenek hetente munkahelyükön az olaszok (38,8 óra), a holland és francia munkavállalók (39-39 óra), továbbá az írek és a finnek is (39,1 óra).

Magyarországon egy átlagos dolgozó 40,5 órát tölt a munkahelyén hetente, vagyis az uniós átlagnál valamivel több időt töltünk munkával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.